Verwijzers informatie

HomeVoor verwijzersVerwijzers informatie
beeldmerk-header

Netwerk Artrose: Samenwerking voor verbeterde zorg

Welkom op de pagina voor verwijzers binnen Netwerk Artrose. Samen werken aan de zorg voor patiënten met artrose geeft een beter resultaat. Deze pagina biedt informatie over ons netwerk, onze diensten en hoe u kunt verwijzen naar gespecialiseerde artrosezorg.

Over ons netwerk:

Netwerk Artrose hanteert een Stepped Care zorgpad dat zich toelegt op het bieden van stapsgewijze zorg aan patiënten met artrose. Binnen deze aanpak is transparant welke zorgverlener op welk moment van belang is voor een patient. De huisarts voor pijnmedicatie en advies over het nut van fysiotherapie. De fysiotherapeut voor het stimuleren van beweging en oefenen van spieren en gewrichten. De orthopedisch chirurg als de klachten zodanig zijn gevorderd dat er aan een prothese wordt gedacht.

Stap 1

Voorlichting aan de patiënt wat die zelf kan doen om de klachten te verminderen én het aanleren van een thuisoefenprogramma door de fysiotherapeut.

Stap 2

Intensievere oefentherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut

Stap 3

Als conservatieve behandeling onvoldoende verbetering geeft en er mogelijk een indicatie is voor een gewrichtsprothese..

Onderwijs en Ondersteuning:

We bieden educatieve programma’s en bronnen voor zowel patiënten als verwijzers om een beter begrip van artrose te krijgen en de behandelingsopties te bevorderen via de BNW Academie.

Hoe te Verwijzen:

Verwijzen naar Netwerk Artrose is eenvoudig. Als verwijzer kunt u uw patiënten doorverwijzen via ZorgDomein. U kunt ook gebruikmaken van ons online verwijsformulier voor een soepele doorverwijzing naar een Netwerk Artrose fysiotherapeut.

Waarom samenwerken in Netwerk Artrose:

Geïndividualiseerde Zorg:
We bieden een op maat gemaakte behandelplan die aansluit bij de behoeften van de patiënt. Er wordt extra ondersteuning geboden via de Netwerk Artrose App.

Samenwerking:
We geloven in een multidisciplinaire benadering en werken nauw samen met verwijzers en betrokkene om de best mogelijke zorg te bieden.

Samen kunnen we het leven van patiënten met artrose verbeteren.